Nils' krimhjørne Her!

 

 

 

Nils Nordberg "går"

av med pensjon!

(Foto: Antonia Pambou/NRK)

 

 

 

 

Knut Gribb

101-åringen som aldri blir eldre enn 45 år!

 

 

 

 

Radioteater på Nett-tv

(Trykk på bilde)

 

 

 

 

«Døren» var et kjent innslag i NRK radio

på femti-tallet. Her skuespiller Einar Sissener og programleder Arild Feldborg i den kjente knirkende døren i Radioteaterets studio i 1953.

(Foto: NTB/Scanpix)

 

Nyheter...

Nyheter om det som rører seg  på radioteaterfronten.

Det være seg utgivelser, sendetider eller andre generelle nyheter .

 

Krimtimen sendes i P1 søndag

kl. 14.03 samt kl. 23.03

 

 

- Velkommen inn til radioteatret!

Første del! - Andre del!

Spennende å se hvor det hele skjer.

 

- www.nrk.no/radioteatret 

er nå deaktivert og vil mest sannsynlig ikke bli aktivert igjen. All info fra radioteatret vil nå å bli finne Her!

 

- Det begynner virkelig å tynnes ut i rekkene av skuespillere som har bidratt i radioteatrets produksjoner.

Ikke mange av de kjente og kjære igjen nå.

 

- Kaare Kroppan er død!

Kjent fra roller i "Klondyke" (1970), "Adrian Posepilt" (1976), "Lang lunte" (1978), "Spill med ukjent motiv" (1982) og "Panikk i Polford" (1984) Les mer Her!

 

- Per Lillo-Stenberg er død!

Kjent fra roller som bla. "Løytnant Fernando Fernandez" fra "Dickie Dick Dickens" tredje serie (1965), "Dr. Mortimer" fra "Hunden fra Baskerville" (1977) og "William Byhring" i Jan Mehlums "En nødvendig død" (2004) Samt som "Bjørn Werner" i filmatiseringen av "De dødes tjern" fra 1958.

Les mer her!

 

- Jon Bing er død!

Hvem har vel ikke fått med seg Science Fiction seriene til Bing & Bringsværd. Jon skrev også en del som har blitt hørespill på egenhånd. Bla. "Piken som ble borte" fra 1993. Les mer Her!

 

- Lars Andreas Larssen er død!

Lars Andreas Larssen (født 27.3.1935 på Melbu i Hadsel ) sovnet i dag tidlig rolig inn på Uranienborghjemmet i Oslo, omgitt av sin nærmeste familie. Les mer Her!

 

 

- Stein Grieg Halvorsen er død!

«Teaterets grand old gentleman» ble 104 år.

 Les mer Her!

 

- De dødes tjern!

Et skummelt gjenhør med en av tidenes største norske krimgrøssere: "De dødes tjern". Syns faktisk at det er merkelig at det tok så mange år før et hørespill ble laget av denne grøsseren. Tror også at en nyinnspilling av filmen fra 1958 vill ha vært et kjærkomment tilskudd til genren Norske grøssere.

Les mer Her!

 

- Premiere: Å vekke døde!

Endelig premiere på et nytt hørespill av populære John Dickson Carr. Denne gangen myrdes en kvinne under kroningen av Englands nye konge. Les mer Her!

 

- P1-krimmen

Velkommen til Radioteatrets studio for mystikk og mørke gjerninger. Krimsendingene i Radioteatret er 60 år. Les mer Her!

 

Krimprofil får ærespris!

Han har brukt yrkeslivet på forbrytelser, mord og grøss. Nå får Nils Nordberg ærespris for arbeidet med å skremme radiolytterne.

Les mer Her!

 

- iTunes & NRK Butikken

 Etter å ha blitt tatt "litt på senga" gikk det til slutt opp for meg at det  ligger noen godbiter fra Radioteatret der jeg egentlig har savnet. Vel, da er det bare å ta frem kredittkortet eller få fylt på iTunes-kontoen...

 

- Årets Påskekrim 2013 "St. Laurentius' Tårer"

 En russer har fått strupen revet ut og er blitt kastet ut fra tårnet i den katolske domkirken i Oslo. Han etterlater seg en rapport fra Forsvarets Etterretningstjeneste om en eksplosjon over Oslofjorden i 1982. Sammen med vennen Truls prøver journalisten Henrik å finne mer ut om eksplosjonen, men alle spor ender blindt. Henrik snakker med det eneste vitnet til eksplosjonen - den psykotiske Anne Hansen, men hun forteller ham ingen ting. Og snart slår morderen til igjen...

Påskekrimmen starter 28.04.. Ta plass :-)

"P.S. Årets påskekrim er allerede å få kjøpt i NRK Nettbutikken"

 

- Ane Dahl Torp er blitt tildelt Radioteatrets pris "Blå fugl 2013"

  Torp fikk prisen for sin rolletolkning i det hun beskriver som et  «drømmeprosjekt» Les mer Her! 

 

- Trond Brænne er død 59 år gammel.

Brænne er kjent for sine roller i radioteatret, kanskje mest kjent som den trauste "Harald Brede" i serien om Knut Gribb. Les mer Her!

 

- Gjenhør med Phillip Marlowe i "Kvinnen i Sjøen"

Navnet er Philip Marlowe og han er privatdetektiv, med et lite krypinn på Hollywood Boulevard i Los Angeles – ikke rare greiene, men bedre enn et telt på stranden. Les mer Her!

 

- Blitz!

En 14 år gammel jente forsvinner i Trondheim. Hun etterlater seg ingen spor, men nakenbilder av henne dukker opp i et snuskete blad. I jakten etter henne får politiet konkurranse fra et nysgjerrig radarpar fra Adresseavisens redaksjon. Les mer Her!

 

- Hun er ganske tøff, litt som meg!

Skuespiller Polly Lahr elsker rollen som krimetterforsker "Sonja Babita Kumar" i NRKs storsatsning på radio denne høsten - hørespillet «Christiania». Les mer Her!

 

- Til nedlastning: Dommer Hamre!

En ung mor skader sitt barn, et bildrap og en politiker kjøper sex. Det er saker dommer Henriette Hamre får under klubben i hørespillet som tar utgangspunkt i virkelige saker. Hørespillet kan lastes ned. Les merHer!

 

- Grufulle grøss i mørket!

Vinnerne av Radioteatrets grøsserkonkurranse er kåret. Når grøsserne presenteres gjøres dette på en litt spesiell måte. Med sovemasker og puter på golvet inviteres publikum med inn i mørket for å få en optimal lytteropplevelse. Les mer Her!

 

- Christiania!

Fire utålmodige etterforskere løser uoppklarte saker i Radioteatrets nye krimserie. Lokalisert i Bjørvika med fiffen og Operaen som nærmeste nabo, og samfunnets mindre heldige rett rundt hjørnet. Les mer Her!

 

- Nostalgisk grøss!

I trifidenes dager er en av de mest populære seriene som er sendt i Radioteatret. Nå blir det gjenhør med historien om de uhyggelige trifidene, intelligente, vandrende og morderiske planter som truer menneskenes fremtid.

Les mer Her!

 

- Enkenes kafé!

En kafé hvor kvinner kan be om å bli enke. Det er rammen for Camilla Läckbergs novelle Enkenes kafé. Les merHer! (Lydbok)

 

- Damen i tåken!

Den unge Philip Odell blir av en venninne i London bedt om å undersøke omstendighetene rundt hennes brors dødsfall. Det fører Odell ut på farlige veier og til den mystiske kvinnen i mink. Les merHer!

 

- Debuterer med leiemorder!

"Jeg ønsker å fortelle om en mann som ikke viser noen anger, sier krimforfatter Ørjan Nordhus Karlsson som debuterer i Radioteatret"

Les merHer!

 

- Siste Oppdrag!

Leiemorderen Mr. Smith er på vei til fjerntliggende Oslo for å utføre sitt siste oppdrag. Men å være en vellykket leiemorder kan til syvende og sist by på overraskelser. Les merHer!

 

- Kirkevokteren!

Kirkevokteren under kirkegulvet blir matet med blodige kjøttben. Når presten setter en stopper for dette, får det fatale følger. Les merHer!

 

- Gropen!

Den døde Backman finner ikke fred i graven på kirkegården. Han legger seg heller hver natt i en grop i egen hage. Men paret som har overtatt huset, bestemmer seg for å fylle igjen gropen. Les mer Her!

 

- «Gislene»

En ung gravid kvinne blir holdt fanget av en desperat og bevæpnet mann! Les mer Her!

 

- Krim til påsken i bokform?

Var en tur innom FRETEX i Ole Deviks vei 20 i Oslo på fredag for å se om jeg fant noe spennende til påske. Der ble jeg lettere sjokkert over å se den enorme mengden av krimbøker i alle formater. Det flommet over av både sjeldenheter og ting av nyere dato. Gribb, Den svarte serie, Wallander, Beck, Anne Holt, Jo Nesbø mm.. Så dra innom og fyll opp posen til en billig penge ;-)

Er jo haugevis med bøker i andre sjangere der også, samt noe tegneserier...

 

- Rivertonprisen til Damhaug

Forfatteren Torkil Damhaug er tildelt Rivertonprisen 2011 for boka «Ildmannen» Les mer Her!(Mer om Rivertonprisen Her!

Info om Rivertonklubben finner du Her! og Her! (En artig artikkel)

 

- Else Barratt-Due møter Tom Egeland, Tom Kristensen og Torkil Damhaug på Krimfestivalen i dag 3/3-12 for å snakke om dramatisering av bøkene deres til hørespill.

 

-Krimfestivalen er i gang

Festivalen vil vare fra 1-3 mars i Oslo

Mer info Her!

 

- Blå fugl-prisen til Tore Vagn Lid!

Dramatiker og regissør Tore Vagn Lid får Radioteatrets prestisjetunge Blå fugl-pris for 2012. Les mer Her!

 

- Beck: Døden tar buss

Det er sent på kvelden i Stockholm. Politiet får melding om skyting og rykker ut. De gjør et sjokkerende funn: åtte personer er drept.

Les mer Her!

 

- «En handlingens mann»

Vi leser om det i avisen. Om pirattaxituren hjem som ikke gikk bra. Dramatiker Jesper Halle tok utfordringen fra Radioteatret, og laget én variant av en tragisk voldtektshistorie. Les mer Her!

 

- «Almenrausch - en radiohøring»

De kjempet mot tyskerne med livet som innsats. Likevel tapte de kampen om æren og anerkjennelsenved krigens slutt, fordi de var kommunister. Nå får de endelig fortalt sin historie. Les mer Her!

 

- Tom Tellefsen er død. Tellefsen ble 80 år.

Skuespilleren debuterte i filmen "Gategutter" i 1949, og spilte også i filmene "Nødlanding", "Andrine og Kjell", "Blodveien", "Hard Asfalt" og "Bør .Børson Jr."

 

Tom Tellefsen var ansatt ved Det Norske Teatret fra 1960 til 2001

 

Tellefsen er i tillegg kjent fra en rekke hørespill bla. "Rødt Mysterium" 1959, "Dickie Dick Dickens" 1965, "Spill Med Ukjent Motiv" 1982, " En Studie i Rødt" 1987, "De Knyttede Næver" 1989, "Den Hvite Dame" 1989 og "En Nødvendig Død" 2004. Les mer Her!

 

- Hvem får den blå fuglen?

Radioteatrets sending i P2 søndag er viet årets vinner av Blå fugl. Hvem prisvinneren er får du vite på fredag, da overrekker sjefen for landets største teater Yngvil Kiran ut den høythengende utmerkelsen.

 

- "Førsteforteller" Lasse Kolstad er død!

Den kjente og kjære  skuespilleren ble 90 år.

 

Kolstad var en av fortellerstemmene i kriminalhørespillene om underverdens overmann: Dickie Dick Dickens.

En jobb han delte med  "Andreforteller" Sverre Hansen  (1919-1995)

 

Lasse Kolstad har også bla. medvirket i følgende hørespill: Jorden Rundt på 80 Dager (1959), Bøddelen (1969), En Verdensomseiling Under Havet (1981), De Døde Sover Lett (1985), Dracula (1992) samt Dødelig Orden (1993) 

 

Kolstad var gift med Bab Christensen (Barbra Karine Kolstad)

f. 1928. Kjent fra diverse hørespill, bla. Dickie Dick Dickens (1962), De Tre Musketerer (1969), I Trifidenes Dager (1969), Rattenbury-saken (1976), Rutine for Nemesis (1979), Spill i Mørke (1979), Ringer i Mørkt Vann (1986), Åndemasken (1993), Dødningeuret (1998) samt 4:50 Fra Paddington (1999) Les mer Her!

 

 

- Mye snadder i vente i Krimtimen utover året 2012.

Årets første store høydepunkt blir årets påskekrim: "Vredens Dag"

av Kurt Aust. Handlingen der er som følger:

 

1. "Professor Thomas av Boueberge og læreguten Petter Hortten er på vei til Ribe i Danmark for å feire nyttår i 1699, men på veien kommer de ut for en snøstorm, og må søke ly på en kro langs veien. På grunn av uværet må de bli der i hele romjulen. Og som ikke det var nok, så blir en av gjestene drept, og den skyldige må være en av de andre gjestene på kroa."

 

2. Det aller største høydepunktet må jo bli "Damen i Tåken"

Som starter1.juli og fram til 19. august. I alt 8 spennende episoder. Denne var første gang sendt i Radioteateret i 1962 og vil bli et kjærkomment gjenhør. Rollene her spilles av bla. Lars Nordrum, Ingerid Vardund, Bjarne Andersen, Kari Simonsen, Birger Løvaas og Sverre Wilberg m.fl. Tror dette blir virkelig noe og glede seg til :-)

 

- Ukjent Knut Gribb-Roman dukket opp.

Et lik dukker opp i vollgravene i Gamlebyen i Fredrikstad og en skatt på Kongsten fort. Gribb-romanen som aldri kom ut i bokform, er gravd frem.

Les mer Her!

 

- PREMIERE: «Lucifers by»

En bombeeksplosjon rammer Stortinget og mange menneskeliv går tapt. Politikvinnen Maja Kolt etterforsker saken og finner spor ikke bare til gjerningsmennene, men også til sin egen fortid. Les mer Her!

 

«Lucifers by» skulle opprinnelig hatt premiere i september i år, men ble tatt av sendeskjemaet på grunn av de sterke parallellene til det som skjedde i Norge 22. juli.

Hørespillet fikk rosende omtale og en andreplass i prestisjetunge Prix Europa i oktober, i kategorien radiodrama.

 

- «Den tapte verden»

En skikkelig godbit i Krimtimen de neste seks ukene: gjenhør med Arthur Conan Doyles klassiker om det som ble inspirasjonen til filmer som «Jurassic Park» og «King Kong»! Les mer Her!

 

- Døden ved vann

Hør Ane Dahl Torp i rollen som Liss, som lever et utsvevende liv som undertøysmodell i Amsterdam. Så forsvinner søsteren hjemme i Norge. Les og hør mer Her!

 

- God aften, mitt navn er Cox!

I Krimtimen i sommer kan du hygge deg med et gjenhør med mesterdetektiven Paul Cox. Les mer Her!

 

- Du har vel fått med deg Krimtimen på facebook? 

Hvis ikke, sjekker du ut dette  Her! :-)  

                                                                         

- Krimlenker.

Er du en av de mange som ikke kan leve uten krim? Da vet du sikkert at krimmens verden er stor. Og da bør du definitivt sjekke ut Dette!

 

- God aften, mitt navn er Cox.

Vår sommerserie i Krimtimen er om mesterdetektiven Paul Cox.

Les mer Her!

 

- Marlowe: Den store søvnen.

Los Angeles 1938. Philip Marlowe, en gatesmart og tøff privatdetektiv, med en rammende replikk og sin egen æreskodeks, blir tilkalt av den syke, gamle millionæren general Sternwood. Les mer Her!

 

- «Wenche Foss – en stjerne»

Wenche Foss erobret hele Norge gjennom sitt liv som skuespiller. Hun erobret også Radioteatret, med et utall roller gjennom årene. Vi serverer et unikt gjenhør, med arkivopptak fra en enestående karriere.

Les mer Her! (P.S. Se også innlegg lenger ned på siden)

 

- Slik smiler man sleskt på radio.

Det er de slemme karakterene som er de morsomme å spille, mener skuespillerne Finn Schau og Erik Hivju, i årets påskekrim på radio.

Les mer Her!

 

- Slik kysser man på radio.

Dette har jeg aldri gjort før, sier skuespiller Yngvild Støen Grotmol. Hun er i radioteatrets studio for å spille inn påskekrimmen «Profitøren».

Les merHer!

 

- Se fra innspillingen av påskekrimmen.

Se hvordan Tom Kristensens roman «Profitøren» ble til påskekrim i NRKs radioteaterstudio. Se mer Her! (Flash-player kreves!)

 

- FØRPREMIERE: «Profitøren»

Mange norske skip ble torpedert av tyskerne under andre verdenskrig. Mistenkelig mange, mener Stine, en ung stipendiat som forsker på krigsprofitører – de som tjente på krigen. Hør! årets påskekrim allerede nå! Eller les mer Her!

 

- Tar et oppgjør med krigshistorien...

Tom Kristensen ville skrive en roman om krigsseilere, fordi faren hans var det. I arbeidet med boka oppdaget han at den norske krigshistorien er langt mørkere enn hva norske elever lærer på skolen, 65 år etter. Les mer Her!

 

- «Sporskifteren»

Spøkelseshistorier hører høytider som jul og påske til, og denne fortellingen signert Charles Dickens er en klassiker!

Les mer Her!

 

-Chicagos farligste mann Dickie Dick Dickens rir igjen...

Nå er han her igjen - tidenes norske radiohelt. Dickie Dick Dickens gjør entre på teaterscenen - sammen med en bande gangsterdukker.

Les mer Her!

 

- Årets Påskekrim: "Profitøren" av Tom Kristensen.

En formiddag sent i oktober blir stipendiat Stine Lindh vitne til en dramatisk gisselaksjon i Langholm Rederi i Tønsberg. En desperat krigsseiler tar de ansatte som gisler og truer skipsrederen med dynamitt for å få ham til å fortelle om det som skjedde under 2. verdenskrig.

Sendes 21-22-23-24. april.

 

- Vår alles kjære Teaterdiva Wenche Foss er død.

Hun er kjent for følgende hørespill:

 

1951 - Beklager, feil nummer. (Mrs. Stevenson)

1959 - Jorden rundt på 80 dager. (Aouda)

1960 - De forsvunne dokumentene. (Grace Garfield)

1970 - Kjenner du noe når jeg gjør slik?(Millicent Durr)

1973 - Så bortfører vi litt.(Claire Cavendish)

1983 - Uventet gjest.(Mrs. Warwick)

1984 - Hva skal vi gjøre med Penny?(Penelope Ellis)

Les forøvrig mer Her!

 

- Knut Gribb: «Redselen på Krokskogen»

Etter mye dramatikk i skiløypene de siste helgene er det igjen klart for møtet med en ekte krimhelt: Knut Gribb gjester Krimtimen søndag kl. 14.03. Les mer Her!

 

- Sport om dagen, krim om kvelden...

De ordinære sendingene av Krimtimen i P1 utgår i forbindelse med Ski-VM. For deg som ikke vil gå glipp av en liten dose krim henviser vi til reprisesendingen kl. 23.03 søndag kveld. Les mer Her!

 

- Blå fugl til Thorbjørn Harr!

NRK Radioteatrets pris Blå fugl ble delt ut onsdag kveld. Årets prisvinner er skuespilleren Thorbjørn Harr, som fikk prisen på scenen etter endt forestilling på Torshovteatret. Les mer Her!

 

- Hun er Radioteaterets Nye Sjef!

Yngvil Kiran overtar som sjef for Norges største teater, Radioteatret.

Les mer Her!

 

-Se Et Knippe Radioteaterbilder

De beste bildene får du på radio, sier noen. I Radioteatret har vi likevel tenkt at ekte bilder kan gjøre noen av våre minigrøssere enda bedre. Se lytternes bilder illustrere «Familien til middag». Se mer Her!

 

- Skriv en grøsser for NRK.

For tredje gang inviterer NRK Radioteatret lytterne til å skrive grøssere for nett. Krimsjef Else Barratt-Due gleder seg til å lage nye, skrekkelige historier. Les mer Her!

 

- Knut Risan er død!

Risan er kjent for en rekke hørespill, lydbøker, film og tv.

Han var bla. fortelleren i "Tre nøtter til Askepott" fra 1973.

 

- NRK Radioteateret: Vi vil ha skumle og ekle bilder..

Ta et skummelt bilde. Send det inn til oss. Kanskje blir akkurat du med på å illustrere en av grøsserne fra Radioteatret. Les mer Her!

 

«Manøver Mord»

Den vinterlige feriehyggen på "Nyseter Turisthotel" blir brutt av indre og ytre uro. Et slagsmål i peisestuen. En større militærmanøver i området rundt hotellet… Les mer Her!

 

- Skriv en grøsser for NRK

For tredje gang inviterer NRK Radioteatret lytterne til å skrive grøssere for nett. Krimsjef Else Barratt-Due gleder seg til å lage nye, skrekkelige historier. Les mer Her!

 

- PREMIERE "Din eneste venn" Svend Foyn er tilbake.

Reidar Andersen har sonet ferdig 20 år for tre voldtekter og drap. Løslatelsen vekker stor oppsikt og debatt. Så blir Svend Foyn oppsøkt av Mirjam Lange, som hevder Andersen ble utsatt for et justismord. De to starter jakten på sannheten, men møter store problemer.

Mer Her!

 

«Beklager, feil nummer»

Se frem til en nervepirrende stund sammen med en ung Wenche Foss på lørdag. Etter «Beklager, feil nummer», kommer du neppe til å være fullt så rolig neste gang noen ringer feil. Les mer Her!

 

- En stor Sherlock Holmes Oppdatering finner du Her!

En historisk oversikt over hva som er vist og sendt av Sherlock Holmes sine saker i Norge.

 

- Veteran tilbake i hørespillstudio.

Han begynte i 1953. I 2010 er han igjen å finne i hørespillstudio på Marienlyst. Barthold Johan Halle er en sjeldent vital 85-åring. 

Les mer Her!

 

«En Dame Forsvinner» 

Året er 1938. På Orientekspressen møtes to britiske kvinner. Iris Carr, som har vært på ferie, og Miss Froy, som har arbeidet som guvernante hos prinsen av Slavonia. Les mer Her!

 

- Dramapris til NRK-Radioteateret.

NRK Radioteatret er tildelt Nordisk Hørespillpris for ”Salme fra Østfronten” av Jesper Halle. Stykket kretser rundt et emne som fremdeles er vanskelig, godt over 65 år etter annen verdenskrig.

Les mer Her!

 

- Phileas Fogg hver kveld på DAB Radio eller NRK Gull!

Radioteatrets dramatisering av «Jorden rundt på 80 dager» ble laget i dampradioens glanstid, og tar femti år etter steget over i dabradioen, på digitalradio NRK Gull! Her formerlig bobler det over av "gamle travere" med bla. Fritjof Mjøen, Arne Bang-Hansen,Randi Nordby, Willie Hoel, Frank "Dickens" Robert, Lars Nordrum, Wenche Foss, Per Sunderlandpluss mange mange fler.

Les mer Her!

 

- Premiere "Svart Arv" av Magnhild Bruheim.  

Sjur Tveter blir oppsøkt av en kvinne som sier at hun er tanten hans. Hun forteller at han kan være arving til en stor formue. Like etterpå blir hun drept. Les mer Her!

 

- Årets påskekrim på Radio: "Hvitvasking" av Tom Kristensen.

Her møter vi Aslak som arver en lett nedstøvet kunstforretning på Frogner i Oslo etter en onkel han knapt kjenner. Men det blir ikke helt som Aslak hadde tenkt, og han blir fort dratt inn i en verden preget av mord og hvitvasking. Les mer Her!

Sendes 1. – 4. April, start skjærtorsdag t.o.m. 1.påskedag.

 

- Årets påskekrim på Tv: For å vekke Sherlock’en i deg ligger hele fem påskekrimserier klare for sending på NRK1. Les mer Her!

 

- Mannen med mitt ansikt» Les mer Her!

Forestill deg at du kommer hjem etter en alminnelig arbeidsdag.

I huset ditt møter du en mann med ditt ansikt, din stemme. En mann helt lik deg selv.


 

- Fikk du med deg "Nødlanding" fra 1952 som gikk på Nrk1 forleden dag? Der var det en ung Bjarne Andersen som spilte en noe heller uvant rolle for oss som kjenner han best som "Richardson" i Cox-seriene. I Nødlanding spilte han en angiver for tyskerne under den andre verdenskrig som gikk under navnet "Stråmann"

 

- Premiere: Vår siste Knut Gribb. Les mer Her!

 

- Mona Hofland er død. Les mer Her!

Hofland er kjent fra en rekke hørespill, bla. Jeg vil vite hvem jeg er (1958), Goddard-saken (1960), Den lille heksen (1968), Storhertuginnen av speilsalen (1984), Ekko fra glemte graver (1989) og Frøken Detektiv finner passordet (2004) m.fl. Hofland har også fått Blå Fugl prisen.

 

- Det Usynlige Teatret : Radioteatrets historie 1926-2001.

En bok du bare må lese. Ført i pennen av Tilman Hartenstein.

Denne tror jeg det er vanskelig å få tak i over disk, men er tilgjengelig på ditt lokale bibliotek. Har de den ikke inne, bestiller de den gjerne for deg. Mer eller mindre info Her! og Her!

 

- Dag Frøland er død. Les mer Her!

Frøland er kanskje ikke mannen vi først og fremst forbinder med radioteater. Men han hadde faktisk en liten rolle i

Dickie Dick Dickens serie 3.

 

- BLÅ FUGL til Trond Høvik. Les mer Her!

 

- PREMIERE: «Dødsguden fra Amazonas» Les mer Her!

 

- Dette du bare få med deg. Se mer Her!

    (Fra NRK Nett-tv)

 

- P1-krimmen, en studie i mystikk. Les mer Her!

 

- «Farlige hvetebrødsdager» Les mer Her!

      (Sendes i P1 lørdag 2. januar kl. 15.03 og søndag 3. januar kl. 23.03)

 

-Krimlitteraturens utvikling gjennom det 20. århundre.

En artig liten sak jeg kom over under et søk på nett!

Les mer Her! 

 

- Helge Reiss er død. Les mer Her!  - Og Her!

Reiss er kjent fra en rekke hørespill, bla. I Trifidenes dager (1969), Den tapte verden (1972), Sort messe (1975), Hunden fra Baskerville (1977), Ansiktet i skyggen (1978), Kadaverkvartetten (1994) m.fl.

 

- Seks nye "nettgrøssere" Les mer Her!

 

- God aften mitt navn er Cox. Les mer Her!

 

- Påskekrimmen vant Prix Europa. Les mer Her!

 

- I år er det 60 år siden filmen The Third Man hadde premiere.

Les mer Her!

 

«Jokeren»En morgen leser Hans Georg Windelband sin egen dødsannonse i Aftenposten. Et GENIALT hørespill med

Ingar Helge Gimle som "Hans Georg Windelband" Les mer Her!

 

«Nattmannen»Stian og Elena venter barn. De er unge og tilsynelatende lykkelige. Stian er tidligere patolog, nå tømmer han dødsbo sammen med vennen Max. Les mer Her!

 

- Premiere: Dødens drabanter. Les og hør mer Her!

 

- Siste sak i sikte. Les mer Her!

 

- Nrk fortsetter jakten på "Grøsser-forfattere" Les mer Her! 

 

- Rivertonprisen til Minnesota-krim. Les mer Her!

  Mer om Riverton-KlubbenHer!

 

-"Grøssere på nett"Facebook. Meld deg på Her!

 

- Marloweer tilbake og han er privatdetektiv.

  Med et lite krypinn på Hollywood Boulevard i Los Angeles   ikke rare greiene, men bedre enn et telt på stranden

 Les mer Her!

 

- Vemmodig pensjonisttreff. Les mer Her!

 

- Påskekrimmen 2009 i Radioteateret: "Trollspeilet"

   Les mer Her! Mer om tidligere sendt påskekrim Her!

 

- NRK starter krimsesongen 2009 "Den gyldne pest”

   Det er en kriminalserie i tre deler av Øvre Richter Frich.

   Les mer Her!

 

- Blå fugl til Ingrid Forthun. Les mer Her!

 

- Radioteateret i nett-TV! Les mer Her!

 

- Knut Gribb er 100 år! Les mer Her!

 

- Knut Nærum gratulerer Knut Gribb med dagen! Les mer Her!

 

- Gribb-premiere: Djevlebjørnen fra Dauingmyra! Les mer Her!

 

- Nrk Radioteatret Best i Norden!

   Les mer Her!

 

- P1-krimmen

   Les mer Her!

 

- Laste ned hørespill? Det gjør du Her!

 

- Vil du skrive for Radioteateret? Les mer Her!

 

- Nrk Radioteaterettilbyr foredragsholdere.

   Les mer Her!

 

- 10 siste utgivelser fra Radioteateret. Les mer Her!

 

- Nils Nordbergom Malteserfalken. Les mer Her!

 

- Krim Quiz, prøv dine krimkunnskaper Her!

 

- Spør krimsjefen om kriminelle hørespill. Les mer Her!

 

- Krimlenker, les mer Her!

 

- Utgivelserkrim & underholdning. Les mer Her!

 

 

radioteateret.info © 2008 Terje Olsen • Privacy Policy Terms of Use

radioteateret.info
aq